irmgard berende | voeding en dieet

specifieke deskundigheid: sondevoeding, neuromusculaire aandoeningen, niet aangeboren hersenletsel

Irmgard Berende

Mijn naam is Irmgard Berende en ik woon in Duizel. In 1992 ben ik als diëtist afgestudeerd aan de Hogeschool van Nijmegen. In 2015 ben ik als zelfstandige mijn eigen praktijk gestart.


Met ruim 15 jaar werkervaring bij de thuiszorg heb ik me ontwikkeld tot een allround diëtist.
Sinds 2009 ben ik ook werkzaam in de revalidatiesector. Ik heb me bekwaamd ten aanzien van de vele specifieke aandoeningen, die binnen het revalidatiecentrum voorkomen. Met mijn expertise en de opgedane ervaring bied ik deze doelgroepen specifieke deskundigheid bij hun voedingsvragen.

Het werk van de diëtist geeft mij veel voldoening en ik oefen dit vak dan ook met veel plezier uit. Aandacht voor de persoon en aansluiten op de persoonlijke wensen en mogelijkheden is voor mij erg belangrijk. Een voedingsadvies is tenslotte het best vol te houden als het passend is voor het individu, een dieet op maat dus.

Jarenlange werkervaring tot allround diëtist:

U kunt bij mij terecht voor voedingsadviezen bij o.a. diabetes mellitus; verhoogd cholesterol; hoge bloeddruk; hart- en vaatziekten; overgewicht; maag- en darmklachten, zoals obstipatie, prikkelbare darm en lactose intolerantie; longaandoeningen, zoals COPD; kanker; gezonde voeding van jong tot oud.

Onderscheidend in specifieke aandoeningen:

Sondevoeding (enterale voeding) middels neussonde of PEG-sonde; neuromusculaire aandoeningen (spierziekten), zoals ALS; niet aangeboren hersenletsel, zoals herseninfarct; multiple sclerose; voeding bij dwarslaesie; ondergewicht; ondervoeding; kauw- en slikproblemen, decubitus, voeding bij wondgenezing.

De praktijk irmgard berende voeding en dieet is aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Transmuraal Sondevoeding Overleg: netwerk voor sondevoeding thuis

Diëtisten voor Spierziekten

Multidisciplinair Eerstelijnsnetwerk NAH Zuidoost Brabant

Revanet: netwerk van diëtisten in revalidatie

DVG: Diëtetiek Verstandelijke Gehandicaptenzorg